Welkom

Transparency International Belgium is de Belgische afdeling van de wereldwijde organisatie Transparency International (TI). Transparency International is de belangrijkste organisatie die zich zowel internationaal als nationaal inzet voor de promotie van integriteit en de bestrijding van corruptie. Deze politiek onafhankelijke organisatie van algemeen belang werd opgericht in 1993. Transparency International werkt constructief samen met regeringen, de privťsector en het maatschappelijk middenveld. Transparency International werkt ook nauw samen met internationale organisaties zoals de OESO, de Wereldbank, het United Nations Office on Drugs and Crime, de Regionale Ontwikkelingsbanken en de Internationale Kamer van Koophandel.

Transparency International spoort geen individuele corruptiegevallen op, maar draagt bij aan corruptiebestrijding door concrete voorstellen te doen op basis van grondig en betrouwbaar onderzoek. De organisatie zet in op sensibilisering en preventie.

Transparency International is actief in meer dan 90 landen en heeft haar secretariaat in Berlijn. Wil u meer te weten komen over Transparency International en de nationale afdelingen? Raadpleeg dan de officiŽle website van Transparency International.

GRECO 2014

28/08/14 09:52

De middelen van corruptiebestrijding van parlementsleden, rechters en procureurs in BelgiŽ.

Bekijk het rapport over klokkenluidersregelingen in BelgiŽ

07/06/13 09:29

Meer informatie

Transparency in corporate reporting: assessing 10 listed Belgian companies

12/12/12 09:26

Bekijk hier het volledige rapport

Bekijk hier het volledige NIS rapport

30/05/12 15:03

Meer informatie

Valid XHTMLImplementation by techPolitics | Powered by Typo3
© 2009 Transparency International Belgium